Puhujat ja muusikot

PUHUJAT

Juha Hasanen Aluejohtaja Suomen Raamattuopisto

Juha Hasanen

Juha Hasanen on pappi sekä Suomen Raamattuopiston julistustoiminnan Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan aluejohtaja. Ennen pappisuraansa Hasanen työskenteli 20 vuotta Pienyrityskeskuksessa. Pappisvihkimyksen jälkeen hän toimi Savon Kansanlähetyksen vs. piirijohtajana sekä Haukivuoren seurakunnan vs. kirkkoherrana. Vuonna 2011 Hasanen sai kutsun Raamattuopiston työhön. Juha Hasasen sydäntä lähellä ovat erilaiset julistustoiminnan tilaisuudet, kuten saarnat, raamatunopetus, lähetystilaisuudet ja seuratoiminta.

Tue Juhan työtä

Ilkka Hyovalti Talousjohtaja Suomen Raamattuopisto

Ilkka Hyövälti

Ilkka Hyövälti on Suomen Raamattuopiston talousjohtaja. Hän vastaa säätiökonsernin taloushallinnosta.

Junkkaala Timo 07

Dosentti Timo Junkkaala

Timo Junkkaala on helsinkiläinen teologian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti kirkkohistorian alalla, Marjatan aviomies, neljän lapsen isä ja seitsemän lastenlapsen isoisä. Hän jäi eläkkeelle Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan tehtävästä vuonna 2015.

Lempääläissyntyinen Junkkaala vihittiin papiksi vuonna 1973. Ennen SRO:n tehtäviä hän toimi mm. uskonnonopettajana sekä Suomen Evankelisluterilaisen Ylioppilas- ja Koululaislähetyksen (nyk. Opiskelija- ja Koululaislähetys) pääsihteerinä.

Vuonna 1993 Junkkaala siirtyi Suomen Raamattuopiston rehtoriksi, jonka tehtävän ohella hän toimi vuodesta 1996 alkaen myös Diakonia-ammattikorkeakoulun yksikönjohtajana. Vuonna 2005 hänet kutsuttiin Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtajaksi. Timo Junkkaala on myös tuottelias kirjailija erityisalanaan Suomen kirkkohistoria.

Tiina Karlsson Nuorisotyonjohtaja Suomen Raamattuopisto

Tiina Karlsson

TM Tiina Karlsson on toiminut Suomen Raamattuopiston nuorisotyössä syksystä 1998 lähtien, ensin nuorisosihteerinä ja tällä hetkellä nuorisotyön johtajana. Karlssonin pääasiallinen työpiste sijaitsee nuorisotoimistossa Kauniaisissa, mutta etenkin koulujen loma-aikoina hänet löytää todennäköisimmin Vuokatinrannasta leirityön parista. 

Kristillisessä nuorisotyössä Karlsson näkee tärkeänä sen, että evankeliumi on kirkkaasti esillä, Raamattua opetetaan monipuolisesti ja kiinnostavasti, ja jokaiselle nuorelle löytyy oma paikka kristittyjen yhteydessä. Työssään Tiina Karlsson saan nähdä, miten yhä uudet sukupolvet löytävät elämälleen kestävän perustan turvaamalla Kristukseen. 

Tue Tiinan työtä

Miika Koistinen Syventymispaivat 2023

Miika Koistinen

Miika Koistinen on Vantaan Hämeenkylän seurakunnan pastori, joka jo opiskeluaikana tunsi apologian kutsumuksekseen. Hän alkoi kirjoittaa uskoa puolustavaa Kiviä kengässä -blogia vuonna 2014. Vuonna 2019 hän perusti Kiviä kengässä -YouTube-kanavan ja laajensi sen TikTokiin syksyllä 2021. Hänen Kiviä kengässä -kanavallaan on jo toistakymmentä tuhatta seuraajaa ja videoillaan satojatuhansia tykkäyksiä. Miika Koistisen videoilla yhdistyy syvällinen sisältö ja hersyvä huumori.

Marjaana Kotilainen 2023 2

Marjaana Kotilainen

Marjaana Kotilainen on vastannut Suomen Raamattuopiston nuorten peruskurssista v. 1988 - 1998, silloin Halttusena. Hän johti Medialähetys Sanansaattajien Hanna-työtä sen alusta asti vuoteen 2009. Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaan työstä Kotilainen jäi pois toisen elinsiirtonsa saatuaan vuonna 2020. Voimiensa mukaan hän jatkaa raamatunopetus- ja puhetehtävissä työkyvyttömyyseläkkeelläkin.

Veli Matti Kujala Vararehtori Suomen Raamattuopisto

Veli-Matti Kujala

Veli-Matti Kujala on teologian maisteri ja Inkerin kirkon pappisdiakoni, joka toimii Raamattuopistolla Avoimen raamattukoulun vastaavana opettajana. Kujala aloitti yliopisto-opinnot luonnontieteiden puolella, mutta siirtyi parin vuoden jälkeen jumaluusopin puolelle. Ennen Raamattuopiston opettajaksi siirtymistä hän työskenteli Suomen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen opiskelijatyöntekijänä sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun Kauniaisten yksikön kirkonalan lehtorina. Kotoa löytyy vaimo ja kolme lasta.

Ilarikarki Suomen Raamattuopisto

Ilari Kärki

Ilari Kärki on tohtoriksi väitellyt luokanopettaja, joka työskentelee nykyään Suomen Raamattuopistolla uuden oppivelvollisten linjan suunnittelijana ja opettajana. Raamattu ja Israel ovat Ilarille sydäntä lähellä, siksi hän on opettanut myös Raamattua eri linjoilla ja on mukana kehittämässä Suomen Raamattuopiston Israel-työtä. Vapaa-aikanaan hän viihtyy paljon Suomen luonnossa, niin metsässä kuin merellä. Vaikka Ilari onkin lähtöisin aivan kivenheiton päästä Kauniaista ja Raamattuopistoa, on hän kokenut olevansa etuoikeutettu asuessaan myös Lapin erämaamaisemissa eräoppaaksi valmistumisensa jälkeen.

Sro Avatar

Lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen

Jukka Kääriäinen on pastori, Ph.D., sekä Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysjohtaja. Hän on innokas penkkiurheilija ja Huuhkajien kannattaja.

Jouni Lallukka

Jouni Lallukka

Jouni Lallukka on Patmos Lähetyssäätiön kehityspäällikkö, raamattukouluttaja sekä ylitse seurakuntarajojen pidetty kirjailija ja raamatunopettaja.

Kai Lappalainen Viestintajohtaja Suomen Raamattuopisto

Kai Lappalainen

Kai Lappalainen on Suomen Raamattuopiston viestintäjohtaja.

Tue Kaitsun työtä

Kari Kuusisto Aluejohtaja Suomen Raamattuopisto

Kari Kuusisto

Kari Kuusisto on Tampereella 1963 syntynyt yhden vaimon mies ja kahden lapsen isä, joka tuli uskoon syksyllä 2001 Tampereen Ev.Lut seurakunnan Isä-poika -leirin yhteydessä. Uskoontulemisen jälkeen hän on kiertänyt eri puolilla Suomea kertomassa kaikille Lunastajastaan Jeesuksesta Kristuksesta.

Kuusisto aloitti työnsä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aluejohtajana keväällä 2021. Sitä ennen hän oli toiminut Raamattuopiston vapaaehtoisena julistustyöntekijänä vuodesta 2006 lähtien. Näiden vuosien aikana Kuusisto on kiertänyt monissa Suomen seurakunnissa mm. Pertti Kallion kitarasäestäjänä sekä pitämässä seurapuheita, pullakirkkoja ja raamattutunteja. Miesten Raamattupiiriä hän vetää edelleen myös Kylmäkosken vankilassa Tampereen Eteläisen Srk:n vankilalähetin mandaatilla.

Tue Karin työtä

Sro Avatar

TM Hannele Lehtinen

Timoliiri2023

Timo Liiri

Timo Liiri on Suomen Raamattuopiston Säätiön nuorisopastori. Hän sai kutsun hengelliseen työhön jo nuorena Savonlinna-Säämingin seurakunnan isoskuvioiden ja nuortentoiminnan kautta. Papiksi Liiri vihittiin kesällä 2012.

Timo Liirin työnkuva on monipuolinen. Hän on erityisesti vastuussa Vuokatinrannan rippikouluista ja talon rippikoulunjälkeisestä nuorisotyöstä, mutta pääsee tekemään myös koululaisten leirejä, jumalanpalveluksia, toimituksia ja opettamaan SRO:n kansanopistolinjoilla tai tapahtumissa. Näiden lisäksi Liirin saattaa löytää striimatun tapahtuman videokameran takaa, valokuvaamasta, säestämästä tai vaikka kokkaamasta.

Tue Timon työtä

Jouko Malinen Aluejohtaja Suomen Raamattuopisto

Jouko Malinen

Jouko Malinen on Suomen Raamattuopiston Pohjois-Karjalan ja Kainuun aluejohtaja sekä julistustyöntekijä ja Vuokatinrannan hengellisen työn koordinaattori vuodesta 2019 alkaen. Malinen on entinen maanviljelijä, puualan teknikko sekä nuorisotyönohjaaja, josta virasta hän siirtyi SRO:n tehtäviin.

Tue Joukon työtä

Marja Kaarina Marttila Rehtori Suomen Raamattuopisto V2013

Marja-Kaarina Marttila

Marja-Kaarina Marttila on Suomen Raamattuopiston rehtori, joka vastaa kansanopiston toiminnasta. Hän haluaa tarjota uusia ja joustavia mahdollisuuksia opiskella Raamattua kaiken ikäisille ja eri maista tuleville maahanmuuttajille sekä opiston pitkillä linjoilla että lyhytkursseilla. Marttila on toiminut perheensä kanssa lähetystyössä Mongoliassa luterilaisten seurakuntien syntymisen alkuvaiheissa.

Montonen Anneli 02

Anneli Montonen

Anneli Montonen on SRO:n Keski-Suomen aluetyöntekijä. Hän asuu Suolahdessa Keski-Suomessa ja on koulutukseltaan diakoni. Hän on ollut Raamattuopiston työssä n. 20 vuotta. Montosen työhön kuuluu julistustyötä yhdessä seurakuntien kanssa Keski-Suomessa sekä Sanan ja rukouksen viikonloppujen suunnittelu ja toteutus Suomen Raamattuopistossa.

Raimo Mäkelä 2013 (kuva Tero Ohranen)

Raimo Mäkelä

Raimo Mäkelä on teologian tohtori, joka toimi Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajana neljännes vuosisadan vuosina 1980-2005. Tätä ennen hän toimi nuorisopastorina Vanhankirkon seurakunnassa Helsingissä ja Suomen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen pääsihteerinä. Mäkelä on tunnettu mm. narsismia käsittelevistä kirjoistaan sekä lain ja evankeliumin suhteen käsittelystä, joka oli myös hänen väitöskirjansa aihe. Raimo Mäkelä on kirjoittanut lukuisia kristillisiä kirjoja. Hän on kulttuurisesti aktiivinen ja hänellä on laaja tuntemus klassisen musiikin, kirjallisuuden ja ilmaisutaiteen alueilla.

Jari Nordman Aluejohtaja Suomen Raamattuopisto

Jari Nordman

Jari Nordman on iittiläinen rovasti sekä Suomen Raamattuopiston Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen aluejohtaja. Hänet on vihitty papiksi 1981 Mikkelissä. Nordman on toiminut pappina eri seurakunnissa sekä puolustusvoimissa. 1980-90 -luvulla hän oli perheensä kanssa kaksi työkautta (7,5 vuotta) lähetystyössä Japanissa. Kansainvälistä kokemusta Nordman sai myös Kosovosta, jossa hän palveli yhden vuoden (2004-05) rauhanturvapappina. Vapaa-aikaansa hän viettää Kristiina-rouvansa kanssa luonnossa liikkuen ja kitaraa soitellen.

Tue Jarin työtä

Jukka Norvanto 2014 1 (kuva Sari Savela)

Jukka Norvanto

Pastori, teologian lisensiaatti ja tietokirjailija Jukka Norvanto on nykyään jo eläkkeellä, mutta ei kuitenkaan toimettomana. Hän vierailee edelleen eri seurakuntien ja kristillisten järjestöjen tilaisuuksissa, vaikka pyrkiikin ainakin omasta mielestään pitämään kulkemisiaan kohtuullisina. Jukka Norvanto kirjoittaa edelleen myös lehtiartikkeleita ja kirjoja, joista uusin kertoo Herran siunauksesta. Jonkin verran aikaa kuluu myös lastenlasten kanssa touhutessa.

Sro Avatar

Daniel Nummela

TM, pastori Daniel Nummela on Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja.

Pesu Lasse C 2013

Lasse Pesu

Lasse Pesu on pastori ja Suomen Raamattuopiston Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan aluejohtaja. Hänen kutsumuksenaan on kiertää eri seurakunnissa ja opettaa kristinuskon ydintotuuksista. Hänen erityinen intohimonsa on puhua siten, että Raamatun maailma avautuisi koko rikkaudessaan kuulijoiden silmien eteen.

Tue Lassen työtä

Anne Pohtamo Hietanen Naistyon Koordinaattori Suomen Raamattuopisto

Anne Pohtamo-Hietanen

Anne Pohtamo-Hietanen on evankelista ja Suomen Raamattuopiston naistyön koordinaattori. Hän kiertää puhumassa ympäri maata seurakunnissa evankeliumista, syntien anteeksiantamuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Naistyön merkeissä Pohtamo-Hietanen järjestää Hyvän äärellä -naistenpäiviä Kauniaisissa sekä koordinoi OlenNainen-seurakuntatapahtumia ympäri Suomea. Hän järjestää myös perinteikkäitä Sana Soi -iltoja Kauniaisissa kerran kuussa. Annen perheeseen kuuluu aviomies Arto, kolme poikaa ja tytär, heidän puolisonsa sekä kolme lastenlasta.

Tue Annen työtä

Mika Pouke Aluejohtaja Suomen Raamattuopisto

Mika Pouke

Mika Pouke toimii Suomen Raamattuopiston Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin aluejohtajana. Hän on koulutukseltaan pappi ja arkkitehti. Pouke on perheineen työskennellyt Suomen Lähetysseuran lähetteinä Israelissa. Hänen sydämellään ovatkin erityisesti Israel ja messiaaniset juutalaiset.

Tue Mikan työtä

Eeva Pusa

Eeva Pusa

Eeva Pusa on eläkkeellä oleva luokanopettaja. Työura alkoi Ruotsissa siirtolaisopettajana ja jatkui n. 30 v. Itä-Hämeessä. Vapaaehtoistyö seurakunnasssa on kuulunut aina elämään. Eläkepäivät ovat kuluneet vanhan sukutalon pidossa ja mm. SRO:n Lappeenrannan ystäväpiirin toiminnassa.

Hsp Keijo Rainerma

Rovasti Keijo Rainerma

Keijo Rainerma on aviomies, isä ja pappi yli 50 vuoden ajan. Nykyisin eläkeläinen Riitta -ruustinnan kanssa Kankaanpäässä. Puhuu seuroissa, kirjoittelee psalmiluentoja, mutta muuten on aika hissukseen. Toimi lähes 40 vuotta Raamattuopiston hallituksen puheenjohtajana. Muistona menneiltä ajoilta esiintyy joskus Opiston tilaisuuksissa.

Jussi Seppala Kristittyna Suomessa Opettaja Suomen Raamattuopisto

Jussi Seppälä

Jussi Seppälä on teologian maisteri ja pastori, joka toimii Raamattuopiston maahanmuuttajalinjojen vastaavana opettajana. Kielellisesti lahjakas Seppälä osaa toistakymmentä eri kieltä, tuntee runouden rytmit ja lajit sekä ilmaisee itseään myös sävelin. Hän on toiminut rauhanturvaajana Libanonissa vuonna 2018. Kotoa löytyy vaimo ja pieni koira.

Sro Avatar

Ulla Suotunen, lakimies

Sro Avatar

Tom Säilä

TM, pastori Tom Säilä on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Laura Taivalkallio Valk

Laura Taivalkallio

Laura Taivalkallio tuli osaksi Raamattuopiston nuorisotiimiä keväällä 2023. Hänen vastuualueenaan on erityisesti kouluikäisten parissa tehtävä työ.

Lauri Vartiainen Toiminnanjohtaja Suomen Raamattuopisto

Lauri Vartiainen

Lauri Vartiainen on pappi ja Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja. Hänet on asetettu huolehtimaan Raamattuopiston toiminnasta, taloudesta ja kehittämisestä.

Vartiainen myös opettaa, kirjoittaa ja kertoo Jumalan suuresta rakkaudesta luotujaan kohtaan.

Tue Laurin työtä

Aino Viitanen Aluejohtaja Suomen Raamattuopisto

Aino Viitanen

Suomen Raamattuopiston Keski-Suomen aluejohtaja Aino Viitanen on monelle tuttu radioääni rakastetusta Radioraamattupiiri-ohjelmasarjasta. Aluejohtajan työ pitää sisällään opetus- ja julistustehtäviä alueen seurakunnissa.

Tue Ainon työtä

Juha Vahasarja Metropolialueen Johtaja Suomen Raamattuopisto

Juha Vähäsarja

Juha Vähäsarja on toiminut Suomen Raamattuopiston palveluksessa vuodesta 2005. Hän työskenteli rehtorina 14 vuotta sekä vuoteen 2018 saakka kymmenen vuoden ajan myös Perussanoman kustannus- ja toimitusjohtajana. Tällä hetkellä Vähäsarja vastaa Kauniaisten hengellisestä työstä ja jumalanpalvelusyhteisöstä. Myös Uudenmaan työ on hänen vastuullaan sekä julistus- ja opetustyö laajemminkin.

Elämä -lehden päätoimittajana Juha Vähäsarja on ollut vuodesta 2015.

Uusimpana työmuotona Raamattuopiston työssä mukaan on tullut digitaalisen sisällön tuottaminen, kuten 3 000-4 000 seuraajaa tavoittavat Viikon sana -videohartaudet. Hän tuottaa myös Päivän sana -hartaudet Radio Deihin joka arkipäivä. Ne ovat tarjolla myös Raamattuopiston nettisivuilla.

Tue Juhan työtä

Riittavahasoini

Riitta Vähäsoini

Riitta Vähäsoini on Suomen Raamattuopiston vapaaehtoinen alueellinen puhuja Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella. Hän on työskennellyt pitkään pankissa tehden asiantuntija-, esimies- ja johtamistehtäviä. Reilu vuosi sitten työt vaihtuivat Seinäjoen Vastaanottokeskukseen tilapäisen suojelun ja maahanmuuttajien parissa tehtävään työhön.

Vähäsoinin juuret ovat Keski-Suomessa Karstulassa. Perheeseen kuuluu aviomies ja 3 lasta sekä yksi lapsenlapsi. Vähäsoinin vapaa-aika kuluu mökkeilyn sekä koiran kanssa lenkkeilyn parissa musiikkia kuunnellen sekä joskus myös Seinäjoen seurakunnan vapaaehtoisena ehtoollisavustajana toimien.

Antti Saarenketo Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Antti ja Liisa Saarenketo

Liisa ja Antti tapasivat toisensa Suomen Raamattuopistolla 1976. Antti opiskeli nuorisonohjaajaksi ja Liisa oli nuorten peruskurssilla. Nuoruusvuosina Raamattuopiston tapahtumat olivat tärkeänä osana elämää. Tällä hetkellä molemmat ovat eläkkeellä ja asuvat Kankaanpäässä.

Elämäntyötä on sävyttänyt erityisesti lähetystyö Afrikassa Suomen luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähettämänä. Työalueena oli Kenia, Etelä-Sudan sekä Ugandan pakolaisleirit. Antti on Etelä-Sudanin ja Sudanin luterilaisen kirkon pastori.

Nykisin vapaaehtoistyötä sävyttää toimiminen Kankaanpään seurakunnassa ja Niinisalon kirkossa. Niinisalon kirkko tekee yhteistyötä Raamattuopiston ja Kansanlähetyksen kanssa sekä toimii Sleyn messuyhteisönä.

Matti Salomäki

Matti Salomäki

Teologian maisteri Matti Salomäki on Lapuan hiippakunnan viides piispa. Hänet vihittiin virkaansa kynttilänpäivänä 6.2.2022. Aiemmin Salomäki on työskennellyt kirkkoherrana Lapualla ja kirkkoherrana sekä kappalaisena Pielavedellä.

Petri Kortelahti Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Petri Kortelahti

Petri Kortelahti on pastori ja Suomen Raamattuopiston julistustyön johtaja. Tässä tehtävässä hän saa toteuttaa sydämensä syvintä kutsumusta: paitsi palvella julistustyön porukkaa johtamisellaan, myös itse kertoa Jumalan armosta ja rakkaudesta ihmisille ympäri Suomen.

Tue Petrin työtä

Pauli Tuohioja Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Pauli Tuohioja

Kontakti Suomen Raamattuopistoon syntyi vuonna 1966 Mynämäellä, jolloin Pauli Tuohiojan yhtye oli kimmokkeena samana vuonna perustetulle Pro Fide -yhtyeelle. Pauli Tuohioja alkoi tehdä runsaasti lauluja Pro Fide -yhtyeelle jääden loppujen lopuksi itsekin yhtyeen basistiksi vuosiksi 1971 - 1979. Koko papiksi opiskelun ajan Pauli Tuohioja kiersi yhtyeen kanssa Raamattuopiston nuorisotyön puitteissa. Valmistuttuaan papiksi 1978 Pauli Tuohioja sai kutsun Suomen Raamattuopiston julistustoiminnan valmistelusihteeriksi ja aika pian 1980 -luvun alusta julistustoiminnan johtajaksi toimien siinä tehtävässä aina eläkkeelle jäämiseen saakka vuonna 2012. Työssäoloaikanaan Pauli musisoi myös työtovereidensa kanssa Old Friends -yhtyeessä.

Julistustoiminnan johtajana Pauli Tuohioja keskittyi kenttäorganisaation kehittämiseen ja niinä vuosina julistusyöntekijöiden määrä kolminkertaistui ja vapaaehtoistyöntekijöiden määrä eri tehtävissä nousi runsaaseen kolmeensataan.
Työssäolovuosilta edelleen toimivia, organisaation kehittymisen kannalta tärkeitä toimintamuotoja ovat Vapaaehtoistyöntekijöiden kohtaamispäivät joulukuussa ja alueelliset Vastuunkantajien kokoontumiset. Myös Sana Soi -illat Kauniaisissa ja Tampereella alkoivat jo 1990 -luvun alussa ja toimivat edelleen. OlenNainen -tapahtumat saivat myöskin ensiaskeleensa noina vuosina. Samoin Raamattuopiston Hiihto-ja ruskamatkat ovat toimineet jo yli 30 vuotta ja jatkuvat edelleen.
Eläkkeelle jäämisen jälkeen Pauli Tuohioja toimi kolme kautta Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan turistipappina, mutta on nykyjään keskittynyt seuraamaan heidän kolmen lapsensa ja kahdeksan lastenlasten elämää.

Kristiina Niemela Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Kristiina Niemelä

Kristiina Niemelä on terveystieteiden tohtori, joka työskentelee Raamattuopistolla Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa Lohtua läsnäolosta- saattohoidon vapaaehtoishankkeessa projektipäällikkönä. Vanhustyö on Kristiinalle sydäntä lähellä ja suurta iloa tuottaa se, kun tässä hankkeessa koulutetut saattohoidon vapaaehtoiset toimivat hoivakodeissa asuvien yksinäisten vanhusten elämän loppuvaiheen tukena. Vapaa-ajalla monipuolinen liikkuminen on yksi lempipuuhista.

Sro Avatar

Jorma Satama

Jorma Satama on Tampereen Viinikan seurakunnan eläkeläiskappalainen. Hän on tehnyt koko työuransa Tampereella, jossa hän edelleen asuu vaimonsa Riitan kanssa. Heidän aikuiset poikansa asuvat maailmalla.

Jorman "valjaat" ovat jääneet, mutta kutsumus Jumalan sanan julistamiseen on säilynyt. Yhteistyötä Suomen Raamattuopiston kanssa hän on tehnyt jo vuosia ja se jatkuu edelleen.

Annasara Toivanen Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Annasara Toivanen

Annasara Toivanen on Suomen Raamattuopiston opettaja, joka vastaa Polku korkeakouluopintoihin -linjasta sekä yleiseen kielitutkintoon valmistavan YKI-treenin suomen kielen opetuksesta.

Pauliina Laurinolli Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Pauliina Laurinolli

Pauliinan voi löytää yleensä Raamattuopiston vastaanotosta. Hän on paluumuuttaja, jonka rakkaus ja Raamattuopisto veti takaisin kotimaan kamaralle. Vapaa-ajallaan hän harrastaa lukemista, kuntoilua puolison kanssa, elokuvia, portugalin kieltä, elokuvia sekä hengellistä musiikkia ympäri maailman. Pauliina on myös aikuisen pojan äiti ja lukuvuoden pian alkaessa toivottavasti myös yksi varaäiti Raamattuopiston opiskelijoille!

Tiilikaiset Syventymispaivat 2023

Okko ja Jonna Tiilikainen

Okko ja Jonna Tiilikainen löysivät Suomen Raamattuopistolle vuonna 2020 lukion raamattupiirin kautta. He ovat olleet aktiivisia useammassa seurakunnassa ja toimineet vapaaehtoisina SRO:n Iltapäivämessuissa. Jonna opiskelee sosionomi-diakoniksi nyt kolmatta vuotta ja Okko aloittaa DI-opinnot Aalto-yliopistossa.

MUUSIKOT

Hannes Asikainen Syventymispaivat 2023 Gospel

Hannes Asikainen

Hannes Asikainen on jyväskyläläinen muusikko. Hän työskentelee kanttorina Jyväskylän seurakunnassa ja esiintyy kitaraa soittaen yksin tai Gospel Covertajat -yhtyeen riveissä. Hannes Asikainen on säveltänyt klassiselle kitaralle virsisovituksia, joiden innoituksena ovat olleet vuosisatoja vanhat sävellykset.

Laura Autio Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Laura Autio

Laura Autio on espoolainen kahden pojan äiti, muusikko ja laulunopettaja. Hän valmistui muusikoksi Helsingin Pop & Jazz konservatoriosta vuonna 2012. Nykyään hän vaikuttaa mm. yhtyeissä LKA sekä Siiri & Laura. Laura syntyi Tokiossa lähetyslapseksi ja usko on ollut aina keskeinen osa hänen elämäänsä. Kuitenkin kutsumus hengellisen musiikin kirjoittamisen pariin syntyi vasta syksyllä 2018. Siitä alkaen hän on kirjoittanut ja säveltänyt hengellisiä kappaleita sekä englanniksi että suomeksi. Hänen toinen tärkeä kutsumuksensa on perhe, ja hänen sydämellään on erityisesti äitien jaksaminen.

Laura Autio ja Anna Pöyhönen muodostavat yhden Raamattuopiston naistyön OlenNainen-tiimeistä, ja heitä voi kutsua seurakuntiin järjestämään naistenpäivää. Heidän tiiminsä painotus on musiikki sekä ruuhkavuosiajan äitiyden kysymykset ja kokemukset.

Laura ja Anna – Suomen Raamattuopiston Säätiö

Kristiina & Ossi 2

Kristiina Brask ja Ossi Jauhiainen

Kristiina Brask tuli alun perin tutuksi vuoden 2007 Idols-kilpailuista. Hän on keikkailun lisäksi tehnyt kaksi levyä ja toiminut mm. ääninäyttelijänä. Tällä hetkellä Brask toimii luokanopettajana Joensuussa sekä keikkailee gospellaulajana. Kristiina työskentelee taitavan kanttori-tenori, säveltäjä ja Kuopion Alavan kirkkokuoron kuoronjohtaja Ossi Jauhiaisen kanssa. Kaksikolla on takanaan yli kymmenen vuoden yhteistyö ja heiltä on ilmestynyt muun muassa laulut Ristillä, Embrace me ja Praise to Jesus, jonka suomenkielinen versio kulkee nimellä Saavumme synkiltä teiltä.

Case 4 You bändi järven rannalla

Case 4 You

”Juttu Jeesuksesta, juttu meille soittajille, juttu sinulle - tulethan kuulolle”. Case 4 You on Kouvolasta lähtöisin olevien musiikin harrastajien yhtye. Heitä yhdistää usko Jeesukseen. Yhtyeen musiikissa sanoma ja sanoitukset ovat tärkeitä, ja ne korostuvat lauluharmonioissa.

Jäsenet: Pekka Haaja, Säde Suutari, Hanna-Kaisa Tanskanen ja Teemu Tanskanen.

Gospelcovertaja Trio Press21 2020 Kuva Mika Nuorva

Gospel Covertajat

Gospel Covertajat on vuonna 2002 perustettu jyväskyläläinen yhtye, johon kuuluu konsertin sisällöstä riippuen kolme tai neljä monipuolista musiikin ammattilaista.

Hannes Asikainen vastaa kitaroinnista ja laulamisesta. Akustisen kitaran soinnin päälle rakentuvatkin monet Gospel Covertajien sovitukset. Kitaroina teräskieliset ja klassinen, erilaisilla efekteillä maustettuna. Hannes tekee virsistä taidetta ja kanttorina osaa yhdistää tuttujen virsien sanat oikeisiin numeroihin.

Mikko Miettinen välittää viestiä ja tunteita laulamalla. Hän tuo eloisuutta ja luo värejä yhtyeen musiikkiin soittamalla erikokoisia huiluja, tinapillejä ja muita puhaltimia. Lauluntekijänä hän säveltää yhtyeelle tarvittavat puuttuvat kappaleet.

Esko Turpeinen soittaa teräskielisiä- ja sähkökitaroita sekä erilaisia lyömäsoittimia, riippuen mitä kulloinkin tarvitaan, sekä laulaa. Musiikin moniottelijana ja ääniteknikkona hän vastaa myös yhtyeen musiikin tallentamisesta ja miksaamisesta.

Gospel Covertajien Syventymispäivien konsertti sisältää vanhoja gospellauluja nuorisolle viihdytykseksi ja sivistykseksi sekä nostalgiannälkäisille myös muistin virkistykseksi ja lohdutukseksi.

Matleena Heimonen Syventymispaivat 2023

Matleena Heimonen

Matleena Heimonen on monipuolinen muusikko ja tuore musiikin kandidaatti. Hän on palvellut useissa hengellisissä yhteyksissä sekä laulaen että viulua tai pianoa soittaen. Raamattuopiston toimintaan Heimonen tutustui ollessaan musalinjalla Kauniaisissa vuosina 2019-2020. Tällä hetkellä Heimonen opiskelee musiikkikasvatusta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Pertti Kallio Ja Laulukuvia Pasi Kortelainen2 200x300

Pasi Kortelainen

Pasi Kortelainen on itseoppinut kitaransoiton harrastaja. Hän tuli mukaan SRO:n musiikkityöhön vuonna 2016 Raamattuopiston entisen musiikkisihteerin, laulaja Pertti Kallion yhtyeeseen. Kortelainen on tehnyt yhteistyötä myös Leo Louhivaaran kanssa.

Hän on löytänyt oman pelimannin paikkansa pienimuotoisista kokoonpanoista, säestävänä kitaristina.

Elina Lamminmaki Hallinto Ja Henkilostopaallikko Suomen Raamattuopisto

Elina Lamminmäki

Raamattuopiston Säätiön hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Elina Lamminmäki valmistui aikoinaan Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta ja kuului vuosina 1988-2007 Tapiola Sinfoniettan soittajistoon. Elämän polun johdettua hänet mm. fysioterapian maailman kautta nykyisiin tehtäviin viulunsoitto etsii uutta palvelutehtävää ja paikkaa elämässä. Virret ja hengelliset laulut kutsuvat!

Jenni Kristiina Liiri Kanttori Suomen Raamattuopisto

Jenni-Kristiina Liiri

Jenni-Kristiina Liiri on Suomen Raamattuopiston kanttori ja teologi. Hän palvelee sekä Kauniaisissa kokoontuvaa Raamattuopiston jumalanpalvelusyhteisöä että maan- ja maailmanlaajaa etäseurakuntaa radio- ja striimilähetysten välityksellä. Liirin toiveena on rakentaa jumalanpalvelusyhteisöstä kotipaikka, johon on helppo tulla sekä osallistujana että palvelemaan monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä. Liiri perusti Raamattuopiston Magnificat-kuoron vuonna 2019 ja johtaa sitä edelleen.

Leo Louhivaara 2018 Kuva Taneli Torola

Leo Louhivaara

Jyväskyläläinen laulajaevankelista Leo Louhivaara palvelee SRO:n Keski-Suomen alueellisena puhujana sekä muusikkona ympäri maata. Hän pitää evankelioivia kirkkokonsertteja ja toimii sananjulistajana Sanan ja rukouksen illoissa.

Leo Louhivaara opiskeli laulua ja pianonsoittoa Tampereen konservatoriossa. Valinta tangoprinssiksi vuonna 1989 antoi iskelmälaulajan uralle uutta potkua – mutta myös sisäisen tyhjyyden. Tähän elämäntilanteeseen saatu lahja, usko Jeesuksen Kristukseen loi uuden perustan Louhivaaran elämään ja uuden sisällön hänen lauluihinsa. Nyt hän tahtoo sanoin ja sävelin kertoa tästä Jumalan rakkaudesta.

Vuosi 2022 on Leo Louhivaaran 70-vuotisjuhlavuosi, ja hän viettää sitä konsertoiden.

Hsp 2019 03 Lauantai Magnificat Kuoro

Magnificat-kuoro

Magnificat on Suomen Raamattuopiston oma sekakuoro, joka laulaa hengellistä musiikkia laidasta laitaan: uutta ja vanhaa, klassista ja gospelia, helppoa ja hieman haastavampaa. Kuoroa johtaa SRO:n kanttori Jenni-Kristiina Liiri.

Musiikkilinja Suomen Raamattuopisto

Musalinja All Stars

Musalinja All Stars on juhlakokoonpano, jossa on soittajia ja laulajia SRO:n musiikkilinjojen eri vuosikursseilta.

Pertti Kallio Ja Laulukuvia Pertti Kallio Ja Mikko Ohra Aho

Mikko Ohra-aho

Jonkinlainen RytMikko Jumalan Armosta. Rokin räminä ja tanssimusiikin tausta, elämän myötä- ja varsinkin vastamäet, siinä percussiivinen peruskoulu, jonka kautta Ohra-aho on saanut armon "Lyyriseen lyömäsoitantaan, pienimuotoiseen percussionismiin".
Näillä eväillä palvellen, yhteiskristillisesti yli seurakuntarajojen on hänen polkuaan johdatettu. Myös SRO:n suuntaan.

Mikko Ohra-aho muodostaa laulaja-kitaristi Arto Pietiläisen kanssa yhtyeen nimeltä Balsami. Soitannollisesta yhteistyöstä SRO:n entisen musiikkisihteerin, Pertti Kallion ja kitaristi Pasi Kortelaisen kanssa syntyi puolestaan yhtye "Laulukuvia".

Ohra-Ahon ja Kortelaisen duo palvelee myös säestäen eri solisteja ja taipuu muunlaisiinkin musiikillisiin haasteisiin – tällä kertaa kirkkomuskarisessiossa soittamiseen nykyisen musiikkisihteeri Anna Pöyhösen kanssa.

Tue Mikon työtä

Hsp 2019 03 Lauantai Arto Pietilainen Square

Arto Pietiläinen

Arto Pietiläinen asuu Tampereella vaimonsa Seijan kanssa. Hän on saanut kutsun SRO:n julistustyöhön Pirkanmaan alueelle. Hän on toiminut n. 5 vuotta laulavana kitaristina siellä minne on pyydetty, lähinnä Pirkanmaan alueella. Tätä työtä Arto on tehnyt yksin ja myös yhdessä perkussionisti Mikko Ohra-Ahon kanssa. Hän on vieraillut vankiloissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa ja toiminut myös katuevankelistana. Arto säveltää ja esittää myös omaa musiikkia.

Tue Arton työtä

Anna Pöyhönen Musiikkisihteeri Suomen Raamattuopisto

Anna Pöyhönen

Anna Pöyhönen on Suomen Raamattuopiston musiikkisihteerinä ja Ylen musiikkitoimittajana toimiva kanttori, laulaja ja laulunopettaja sekä musiikin sekatyöläinen.

Tue Annan työtä

Pietarisavolainen

Pietari Savolainen

Pietari Savolainen on uuden sukupolven muusikko ja lauluntekijä. Hänen koskettavat laulunsa ja kauniit melodiansa luovat tunnelman, jossa musiikki luo rauhaa ja sanoma murtautuu lukkojen läpi. Savolainen aloitti syksyllä 2021 Suomen Raamattuopiston musiikkievankelistana.

Tue Pietarin työtä

Suomen Raamattuopisto Hengelliset Syventymispäivät Mikko Nikula Kollektiivi

SRO Kollektiivi

SRO Kollektiivi yhdistää Suomen Raamattuopiston ammattimuusikot musisoimaan yhdessä. Tässä kollektiivissa, eli yhteistoiminnallisessa yksikössä lahjansa likoon laittavat tällä kertaa kanttori Jenni-Kristiina Liiri, musiikkisihteeri Anna Pöyhönen, musiikkievankelista Pietari Savolainen, musiikkilinjan vastaava opettaja Mikko Nikula sekä musiikkilinjan opettaja Taneli Helminen. SRO Kollektiivi on tekijöidensä näköistä musisointia ja taipuu moneen!

Juhani Tikkanen (kuva Lasse Simpanen)

Juhani Tikkanen

Juhani Tikkanen on laulaja-lauluntekijä, jonka persoonallinen lauluääni ihastuttaa ympäri Suomea. Monet hänen laulunsa, mm. ”Vuosia”, ”Mitä ois tietää” ja ”Tässä on kaikki” ovat soineet tiuhaan valtakunnallisissa radioissa. Juhani kiertää Suomea yli sadan keikan vuositahdilla sekä kitaralla itseään säestäen, että taitavan ja soundirikkaan yhtyeensä kanssa. Hänellä on upea taito tarjota jokaisella keikallaan yleisölle sekä iloa ja naurua, että myös lohtua. Juhani Tikkanen julkaisi kolmannen albuminsa ”Pyssysankareita & kitaralaukkuja” syksyllä 2021.

Marketta Ja Hannu Tuomala 2019 Kuva Olli Hytonen 1

Marketta ja Hannu Tuomala

Marketta ja Hannu Tuomala asuvat Kouvolassa, Myllykoskella. He kertovat tulleensa uskoon Jumalan lapsiksi vuonna 1980, hengelliseksi kodikseen he kokevat Suomen Raamattuopiston.

Tuomalat tahtovat viedä evankeliumin ilosanomaa eteenpäin ennen kaikkea musiikin välityksellä. Se on heille luontevin tapa toimia Jumalan valtakunnan työsaralla. Toki puheenvuorojakin käytetään tilanteen ja tarpeen mukaan.

Tue Markettan ja Hannun työtä

Pekka-ja-Kalle-Sorsa-Syventymispaivat-2023-Raamattuopisto

Kalle ja Pekka Sorsa

Veljekset Kalle ja Pekka Sorsa laulavat messuissa ja muissa tilaisuuksissa. Viime vuosina he ovat laulaneet omia laulujaan, joista he ovat tehneet yhden levynkin nimeltään Valoon Jään. Näitä levyjä myydään SRO:n työn hyväksi opistolla.

Kalle Sorsa on myös Raamattuopiston vapaaehtoinen julistustyöntekijä. Hän avustaa ehtoollisella sekä käy laulamassa ja pitämässä hartauksia eri hengellisissä tilaisuuksissa SRO:n lähettämänä. Kalle Sorsa laulaa myös bassoa SRO:n Magnificat-kuorossa.

Pertti Kallio Ja Laulukuvia Syventymispaivat 2023

Pertti Kallio & Laulukuvia

Pertti Kallio & Laulukuvia -yhtye on syntynyt vuonna 2016. Yhtyeessä ovat mukana laulaja-kitaristi Pertti Kallio, kitaristi Pasi Kortelainen, perkussionisti Mikko Ohra-aho sekä osalla keikoista pianisti ja harmonikansoittaja Vesa Tuomi.

Yhtyeen muusikot haluavat eri tyylilajeja käyttäen kuvittaa, maalata laadukkaasti sävelin ja sovituksin lauluja ja viedä pelastuksen sanomaa eteenpäin. He toimivat Suomen Raamattuopiston vapaaehtoisina julistustyöntekijöinä. Viisikielinen-laulukirjan laulut ja yhteislaulatukset ovat tulleet myös yhtyeelle tutuiksi. Pieni, akustinen taustayhtye on tehokas väline aikuisten tavoittamiseen. Monelle laulu on ollut lämmin kutsu ja Jumalan kosketus.

Pertti Kallio & Laulukuvia -yhtyeen voi tilata seurakuntaan. Yhtye haluaa palvella monipuolisesti musiikin kautta erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Konserttikokonaisuuksia ovat esimerkiksi Vuodet täynnä elämää ja Taipaleella reissumies, sekä Sielun sinfoniaa!- Runon ja laulukuvien kosketus. Yhtye voi myös tulla vetämään yhteislauluhetken Laula kanssamme Viisikielisiä.

Balsami Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Balsami

Balsami-yhtyeen työnäkynä on viedä evankeliumia erityisesti kauppakeskuksiin, kahviloihin, toreille, vankiloihin; paikkoihin joissa evankeliumi ei normaalisti ”kuulu kalustoon”

”Maailma on taistelutanner ja sen tuulet heittelevät meitä monin tavoin. Tämän olemme omakohtaisestikin joutuneet kokemaan. Vuonna 2004 meidät ”heitettiin” Jumalan tahdosta yhteiselle työmatkalle, joka on armosta kestänyt tähän asti. Matkalle olemme saaneet Jumalan armosta ”eväsrepun”, jossa Sana ja soitto saavat kuljettaa, niin meitä, kuin kuulijoitakin pelastajamme Jeesuksen yhteyteen, evankeliumin äärelle, rauhaan ja lepoon Kristuksessa.”

Kirsi Kujanpaa Syventymispaivat 2023 Raamattuopisto

Kirsi Kujanpää


Kirsi Kujanpää on Helsingin Konservatoriosta valmistunut muusikko sekä musiikkitieteilijä. Nykyisin huilunsoitto on enimmäkseen harrastus musiikin tuotantotöiden ohella. Hän työskentelee mm. espoolaisen Candomino-kuoroperheen intendenttinä.

Jussi Pyysalo Syventymispaivat 2023

Jussi Pyysalo

Jussi, Etelä-Karjalalaisen kanttorin poika aloitti musisoinnin jo pienenä. Pianon lisäksi soitinvalikoimaan tuli nuorena basso. Jussi liittyi opiskeluaikoinaan The Road-bändin kosketinsoittajaksi, jossa toimessa on toiminut jo yli 40 vuotta jatkaen edelleen.

Koulutukseltaan Jussi on seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Aikuisiällä hän opiskeli AMK kirkkomuusikon tutkinnon. Hän on myös säveltänyt Riemumessun, sekä muita lauluja.

Jussi on toiminut säestäjänä monille laulajille erilaisissa tilanteissa sekä monenlaisissa musiikkiprojekteissa rivimuusikkona joko koskettimissa tai bassossa, mm. Maata Näkyvissä-festareiden Housebandin kokoajana ja jäsenenä, orkesterin jäsenenä Alfa-TV:n ”Nyt lauletaan”-yhteislauluohjelmassa ja orkesterinjohtajana Gospel Gentlemen-kiertueella Pekka Simojoen, Jaakko Löytyn ja Petri Laaksosen toimiessa solisteina.

Heikki Karha Syventymispaivat 2023

Hessu Kärhä

Heikki ”Hessu” Kärhä on Kangasalla asuva laulaja-kitaristi ja julistaja. Tällä hetkellä hän toimii Lempäälän seurakunnan palveluksessa lähetystyöstä vastaavana pappina. Kärhä oli liki 30 vuotta Suomen Raamattuopiston palveluksessa nuorisosihteerinä ja Pro Fide-yhtyeen solistina. Hän on kiertänyt kouluja vankiloita, varuskuntia ja laulanut ja opettanut monenlaisissa seurakunnan tilaisuuksissa.

Minni Ahola Syventymispaivat 2023

Minni Ahola

Minni Ahola on laulaja-lauluntekijä, jonka sydän palaa musiikin kautta evankelioimiselle. Keikoilla Minni esittää muutamien omien laulujensa lisäksi koskettavia coverkappaleita pianon äärellä.