Kävijämäärä yllätti iloisesti Syventymispäivillä – Tapahtuman pääkoordinaattori Elina Lamminmäki haastattelussa

Elina Lamminmäki Hsp 2024
”Kehittämisideoita on tullut paljon, samoin paljon positiivista porinaa”, kertoo Suomen Raamattuopiston Säätiön hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Elina Lamminmäki tänä vuonna pidetyistä Syventymispäivistä. Kuva: Heidi Värttö

Kävijämäärä yllätti iloisesti Syventymispäivillä – Tapahtuman pääkoordinaattori Elina Lamminmäki haastattelussa

”Lauantain osallistujamäärä oli iloinen yllätys kaikille. Pääjuhlassa oli arviolta 700-800 kävijää”, Suomen Raamattuopiston Säätiön hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Elina Lamminmäki kertoo viime viikonloppuna pidetyistä Hengellisistä syventymispäivistä.

”Oli positiivinen yllätys, että väkeä oli ainakin pari sataa enemmän kuin mihin olimme varautuneet”, tapahtuman pääkoordinaattorina toimiva Lamminmäki jatkaa.

”Tämä vaikutti kuitenkin uudelleen orientoitumista turvallisuusnäkökulmaan. Samoin ravintoloitsijalle tämä oli haastava tilanne, koska pystyimme antamaan vain arvauksen osallistujamäärästä”, Lamminmäki toteaa.

Tapahtuma oli haasteistaan huolimatta todella onnistunut. ”Kyllä ihan hirveän paljon plussan puolella ollaan. Meillä oli kuitenkin tavallaan ihan uusi konsepti, koska puitteet ja paikka vaikuttavat paljon tapahtuman järjestämiseen, ja meillä oli osin uusi tekijätiimi, niin varsinkin siihen nähden meni hyvin”, Lamminmäki sanoo.

”Lauantaina kävijöitä oli enemmän kuin moniin vuosiin Syventymispäivillä. Samaan aikaan järjestetyt muut isot hengelliset tapahtumat eivät näyttäneet vaikuttavan millään tavalla osallistujamäärään”, Lamminmäki kertoo.

”Kehittämisideoita on tullut paljon, samoin paljon positiivista porinaa. Analysoimme kaiken palautteen”, Lamminmäki sanoo.

”Moni vieraista on arvostanut sitä, että Järvenpää-talolle on helppo tulla. Ihmiset ovat tulleet eri puolilta Suomea. Julkisilla pääsee niin kätevästi, mutta myös autolla”, Lamminmäki jatkaa.

Ensi vuoden Syventymispäivien ajankohta ja teema on päätetty, mutta paikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Ensi vuoden teema on ”Me uskomme” ja tapahtuma pidetään vähän aikaistettuna 15.-17.8.2025.

 

Haastattelija ja jutun kirjoittaja Heidi Värttö