”Jeesus on Herra” – Tervetuloa juhlavuoden Syventymispäiville! – Toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen haastattelussa

Lauri Vartiainen Jeesus On Herra HSP
Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen toivottaa kaikki tervetulleiksi Syventymispäiville.

”Jeesus on Herra” - Tervetuloa juhlavuoden Syventymispäiville! - Toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen haastattelussa

”Pro Fide -yhtyeen toiminnassa ja Raamattuopiston nuorisotyössä ”Jeesus on Herra” on ollut sellainen tunnussana jo 1960-luvulta lähtien. Otsikolla on kuitenkin jo pidempi historia kuin Uudella testamentilla!”, Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen avaa syitä Syventymispäivien tämän vuoden teeman synnylle.

””Jeesus on Herra” on alkukristittyjen ensimmäinen uskontunnustus. Raamatussa Filippiläiskirjeen toisen luvun jakeet 10 ja 11 ovat minulle rakkaita. Siellä sanotaan: ”Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra."”, Vartiainen jatkaa.

Suomen Raamattuopiston Säätiö täyttää tänä vuonna 85 vuotta, ja toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen vastaa kysymyksiin juhlavuoden Hengellisiin syventymispäiviin liittyen.

”Itse tutustuin Hengellisiin syventymispäiviin, kun sain kutsun Raamattuopiston työntekijäksi 1996. Siitä lähtien olen ollut mukana joka kerta. Vaikuttava muisto on vuodelta 2015, jolloin minut Helsingin Johanneksen kirkon alttarilla siunattiin toiminnanjohtajan tehtävään. Toinen lämmin muisto liittyy ensimmäisiin Raamattuopiston tontilla pidettyihin Syventymispäiviin vuonna 2018. Kaikki tuntui niin kotoisalta, ystävät kahvittelivat leppoisesti vihreällä pihalla ja lapset kirmasivat juhlaväen joukossa. Tuntui, että Syventymispäivät olivat tulleet kotiin”, Vartiainen kertoo Syventymispäiviin liittyvistä muistoistaan.

Syventymispäivillä on pitkät perinteet ja niitä on vietetty jo vuosikymmenien ajan.

”Varmasti monetkin asiat ovat muuttuneet. Ohjelma on varmaan monipuolisempaa kuin joskus varhaisemmin. Silloin puheiden kuunteleminen oli keskuksessa. Nyt on enemmän myös esitettyä musiikkia, koko perheen ohjelmaa, seminaareja ja tilaa keskustelulle ja ystävien kohtaamiselle. Sanoma on kuitenkin haluttu pitää aina raamatullisena ja Kristus-keskeisenä”, Vartiainen vastaa kysymykseen mikä Syventymispäivillä on hänen mielestään muuttunut vuosien varrella.

Ja nyt katsetta tulevaan: Miten näet Syventymispäivien tulevaisuuden? Miltä tapahtuma näyttää esimerkiksi 85 vuoden kuluttua vuonna 2109?

”Tällaiset vastaukset pitää aloittaa aina sanomalla: ”Jos Herramme paluu yhä viipyy.” Jos Jeesus ei silloin ole vielä palannut, niin päiville voi varmaan osallistua paljon realistisemman tuntuisesti virtuaalivälinein joka puolelta maailmaa. Mutta Jeesuksen herruus ja armon sanoma olkoon silloinkin keskuksessa”, Vartiainen vastaa.

Mikä tänä vuonna on erityistä Syventymispäivillä ja sen ohjelmistossa?

”Aina on kaikkea uutta. Ohjelmaan kannattaa tutustua vaikka verkossa osoitteessa syventymispaivat.fi. Päivien viettäminen Järvenpää-talossa ja sen ympäristössä avaa aivan uudenlaiset puitteet Syventymispäiville. Tämänkaltaisessa ympäristössä ollaan nyt ihan ensimmäistä kertaa historiassa. Lisäksi nostaisin esiin Viisikielisen kymmenvuotisjuhlinnan. Itse olen iloinnut Viisikielisestä, se on hieno ja tavattoman monipuolinen hengellinen laulukirja. Tervetuloa kaikki Järvenpäähän!”, Vartiainen iloitsee.

 

Haastattelija ja jutun kirjoittaja Heidi Värttö