Jotain perinteistä, jotain uutta – Hengellisten syventymispäivien järjestelyt tuovat uusia mahdollisuuksia 

Elina Lammminmaki Jeesus On Herra -paidan kanssa
Suomen Raamattuopiston Säätiön hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Elina Lamminmäki toimii vuoden 2024 Syventymispäivien pääkoordinaattorina.

Jotain perinteistä, jotain uutta – Hengellisten syventymispäivien järjestelyt tuovat uusia mahdollisuuksia 

”Tänä vuonna päätimme järjestää suurimman osan tapahtumasta Järvenpää-talon upeissa ja avarissa tiloissa. Tapahtumapaikan valintaan oli vaikuttamassa monia käytännön syitä. Viime vuonna huomasimme, ettei tapahtuma yksinkertaisesti mahdu mukavasti ja turvallisesti Raamattuopistolle”, Suomen Raamattuopiston Säätiön hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Elina Lamminmäki kertoo. 

Hengellisiä syventymispäiviä vietetään 23.-25.8.2024. Tapahtuma järjestetään perjantaina 23.8. Suomen Raamattuopiston tiloissa Kauniaisissa ja lauantaista sunnuntaihin 24.-25.8. Järvenpää-talossa Järvenpäässä. Tapahtuman pääkoordinaattorina toimiva Elina Lamminmäki avaa tapahtuman järjestämisen taustoja ja uusia mahdollisuuksia. 

Tapahtuma on järjestetty nyt joitakin kertoja Raamattuopistolla, mutta tilanpuute ja käytännön haasteet saivat järjestäjät miettimään uusia vaihtoehtoja. "Olemme olleet osittain sään armoilla, kun osa tapahtumasta on järjestetty ulkona. Viime vuosiinkin on mahtunut ukkosmyrskyjä ja sen sellaista. Ja nyt kun tässä Raamattuopiston vieressä on iso rakennustyömaa ja rautatieaseman parkkipaikka on osin pois käytöstä, tilanne on vieläkin selkeämpi: käytettävissä ei ole riittävästi paikkoja pysäköintiin. Myöskään ruokailukapasiteetti ei riitä eikä kirkkosaliin mahdu riittävästi ihmisiä", Lamminmäki selventää. 

”Syyt tapahtuman järjestämiselle suurimmalta osin Järvenpää-talossa ovat ensisijaistesti hyvin käytännönläheisiä, ja ehkä yllättävää kyllä, tämä ratkaisu ei ole merkittävästi kalliimpi kuin tapahtuman järjestäminen Raamattuopistolla. Muun muassa telttojen ja jättinäyttöjen vuokrista on koostunut yllättävän iso summa. Lisäksi toki toivotaan, että menemällä Järvenpää-talon kaltaiseen paikkaan, kynnys olisi monelle matalampi osallistua kuin astua Raamattuopiston tontille”, Lamminmäki toteaa. 

Järvenpää-talon monipuoliset tilat tarjoavat erinomaiset puitteet tapahtuman järjestämiselle. "Sibelius-saliin mahtuu yli 500 vierasta, ja Juhani Aho -salissa on tilaa 150 henkilölle. Lisäksi on useita kokoustiloja. Talon väljät ja valoisat aulatilat antavat mahdollisuuden kohtaamisille ja muun muassa Perussanoman pop up -myymälälle. Lisäksi Järvenpää-talossa on mukavat istuimet, talo on ilmastoitu ja esteetön”, Lamminmäki kuvailee. 

Lisäksi tapahtuman järjestämisestä vastaavat henkilöt ovat innoissaan Järvenpää-talon tilojen helppoudesta. Talosta löytyy juhlavieraita varten kahvila ja ravintolapalvelut, mikä tietenkin osaltaan yksinkertaistaa järjestelyjä”, Lamminmäki kertoo.  

Saavutettavuus ja esteettömyys ovat olleet keskeisiä tekijöitä uuden tapahtumapaikan valinnassa. ”Järvenpäähän on helppo saapua junalla, ja Järvenpää-talo sijaitsee aivan aseman lähellä. Paikalle on vaivatonta saapua myös omalla autolla, koska juhlapaikan läheisyydessä on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Ihan vieressä on lisäksi hyvä majoituspaikka, joka tarjoaa ilmaisen pysäköinnin,” Lamminmäki kertoo. 

”Haluamme, että jokainen voi osallistua tapahtumaan, ja siksi myös esteettömyys on meille tärkeää. Juhlapaikassa pääsee liikkumaan myös pyörätuolia tai rollaattoria käyttävät," Lamminmäki sanoo.  

"On hienoa, että voimme toivottaa jokaisen tervetulleeksi tapahtumaan - maksutta. Samalla olemme kiitollisia kaikista lahjoituksista, jotka mahdollistavat tapahtuman jatkumisen ja välittämisen koteihin heille, jotka eivät pääse paikan päälle. Lahjoittamisen eri tavoista saa tietoa tapahtuman nettisivuilta sekä paikan päältä", Lamminmäki sanoo. 

Lamminmäki toivoo, että ulkoiset uudistukset auttavat tavoittamaan ja palvelemaan entistä suurempaa joukkoa.  

Tapahtuman ohjelma ja kaikki tarvittava informaatio löytyy täältä.

Syventymispäivien alusviikon tiistaina kokoonnutaan Soinin kirkossa ja perjantaina vietetään pitkä hieno ilta Suomen Raamattuopistolla.  Perjantain tilaisuuteen kutsutaan aivan erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvia ystäviä. Toivomme, että silloin on heidän ja muualta maasta Ystävien taloon majoittumaan tulleiden mahdollisuus kohdata toisiaan. 

Järvenpäässä ja sen ympäristössä on runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Aivan rautatieaseman ja Järvenpää-talon vieressä on Hotelli Sointu, joka myöntää 10 % alennuksen Syventymispäivien vieraille. Huonetta varatessa tulee mainita alennuskoodi hsp2024. Majoitusvarauksen voi tehdä vaikka heti.