Hengelliset syventymispäivät – tervetuloa VIP-tasolle

Hengelliset syventymispäivät – tervetuloa VIP-tasolle

Suomen Raamattuopiston Säätiön vuosittainen päätapahtuma järjestetään 15.-21.8. 2022 teemalla V.I.P. Kirjainyhdistelmä tulee englannin kielen sanoista very important person. Perinteisesti V.I.P tunnuksella saa erilaisissa tilaisuuksissa henkilön arvolle sopivaksi katsottua erityiskohtelua.

Hengellisillä syventymispäivillä kaikki juhlavieraat saavat osakseen tämän V.I.P-aseman, koska Jeesus Kristus on jokaisen ihmisen verellään kalliisti lunastanut. Kaikki ovat rakastavan Jumalan edessä samalla viivalla, armahdettuina syntisinä, kuten luterilainen tunnustus opettaa.

Tästä lahjaksi annettua V.I.P-kelpaavuutta Jumalan edessä saamme kaikki yhdessä juhlia Hengellisillä syventymispäivillä. Rakennumme Jumalan ikuisesta, uutta luovasta sanasta, osuvista puheista ja koskettavasta musiikista, jota esittävät tapahtumassa muiden muassa rokkipappi Tarvo Laakso sekä Tove ja Jukka Leppilampi. Piispan puheenvuoron pitää Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Tapahtuman pääjuhlassa Raamattuopiston yhteiskunnallisen ja teologisen linjan paaluttaa toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Ohjelmassa on huomioitu erityisesti myös lapset. Koko perheen konsertissa Virsivälkkä-yhtye laittaa virret ja lastenlaulut svengaamaan huumoria unohtamatta.

Nuorille ja nuorille aikuisille järjestetään omat Hengelliset syventymispäivät HSP-leirin muodossa. Leiri pidetään Vuokatinrannassa Sotkamossa 19.-21.8. Ilmoittautuminen tälle leirille alkaa 16.5.

Hengelliset syventymispäivät järjestetään hybridi-mallin mukaan, eli fyysisen kokoontumisen lisäksi tilaisuuksia striimataan ja radioidaan ahkerasti. Tapahtumapaikkoina ovat Suomen Raamattuopiston toimipisteet Kauniaisissa, Kellonkartanossa Oulussa ja Vuokatinrannassa. Viime vuonna suosiota keräsivät myös Heinolassa pidetyt kotiseurat. Tämän vuoden ohjelmassa kotiseurat pidetään Laitilan Untamalassa, jossa raamattuopetukset kuullaan Lasse Pesulta ja Terho Kanervikkoaholta.