Hengelliset syventymispäivät alkaa tiukalla debatilla – missä mennään kirkossa vuonna 2056?

Sro Juha Vahasarja Paneelikeskustelu Hsp2020
Juha Vähäsarja johtaa keskustelua Hengellisillä syventymispäivillä elokuussa 2020

Hengelliset syventymispäivät alkaa tiukalla debatilla – missä mennään kirkossa vuonna 2056?

Taivas ja maa katoavat, mutta Jumalan sana ei katoa. Siksi sanan kirkolla on aina tulevaisuus, mutta onko kirkko vielä sanan kirkko? Entä vuonna 2056?

Kovaa aihetta pohtivat Elämä-lehden järjestämässä paneelissa Espoon piispa Kaisamari Hintikka, Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Mimosa Mäkinen, Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen, Hengen uudistus kirkossamme -järjestön toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen sekä muusikko Pekka Simojoki. Keskustelun juontaa Elämä-lehden päätoimittaja Juha Vähäsarja.

Oppikysymyksiä tarkastellaan myös tapahtuman 1. Timoteuskirjeeseen keskittyvissä Raamattuopetuksissa pitkin viikkoa.

Lauantaina Raamattuopistolla järjestettävissä työpajoissa käsitellään niin ikään kiinnostavia teemoja: Uushenkisyyttä, rehellistä taloudenpitoa ja rohkeaa salasiunaamista. Lauantaina koetaan myös musiikillinen lähetysmatka maailman ympäri, jossa otetaan videoyhteydet Japaniin, Israeliin ja Venäjälle.

Lauantai-iltana jaetaan rukousaiheita kotistudioista ja kuullaan Jipun konsertti housebandin säestyksellä.

Sunnuntain jumalanpalveluksessa saarnaa edellisvuosien tapaan Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti. Liturgian toimittaa Juha Vähäsarja. Viimeisessä tilaisuudessa siunataan uudet työntekijät Keijo Rainerman johdolla ja paljastetaan vuoden 2022 Hengellisten syventymispäivien teema sekä ajankohta.

Koko ohjelman voi katsoa täältä.