Uudistuneet syventymispäivät juhlitaan valtakunnallisesti

Hsp 2019 03 Lauantai Paajuhla Yleisoa 2 705x456 1
Juhlakansaa vuoden 2019 Hengellisillä syventymispäivillä Kauniaisissa

Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät laajeni viikon mittaiseksi tapahtumaksi, joka voidaan järjestää vaikka omassa olohuoneessa.

Suomen Raamattuopiston vuotuinen pääjuhla Hengelliset syventymispäivät järjestetään 17.8.-23.8. 2020 teemalla Ihmeellinen elämä. Maanantain ja viikonlopun osalta tapahtuman ohjelma toteutetaan koronavirustilanteen salliessa myös Raamattuopistossa Kauniaisissa. Paikan päällä osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, joka avautuu 10.8. näillä verkkosivuilla.

Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kertoo, että aivan totutun tapaista kokoontumista Kauniaisiin ei voida tänä vuonna järjestää.

- Valitettavasti emme voi tavalliseen tapaan majoittaa päiville tulijoita. Toivomme että riskiryhmäläiset jäisivät tällä kertaa seuraamaan päiviä kotiin radioiden tai tietokoneiden ääreen.

Lauri Vartiainen kuitenkin iloitsee siitä, että tapahtuma voidaan ”hybridimallina” järjestää vähintäänkin täysimittaisena.

- Syventymispäivät kasvoi nyt nelipäiväisestä tapahtumasta koko viikon mittaiseksi. Ohjelman striimaaminen nettiin mahdollistaa niidenkin osallistumisen, joilla ei ole edes mahdollisuutta tulla Kauniaisiin.

Hengellisten syventymispäivien ohjelman aloittaa 17.8. Elämä-lehden paneelikeskustelu teemalla Ihmeellinen elämä – sen alusta loppuun. Tilaisuudessa elämän arvosta keskustelevat saattohoitoon erikoistunut ylilääkäri Tiina Tasmuth, sairaalapastori Kai Ojala sekä erikoislääkäri Anna-Stina Jääskeläinen. Keskustelua johtaa päätoimittaja Juha Vähäsarja. Ohjelmaan kuuluu runsaasti raamattuopetuksia, konsertteja, yhteislaulua ja erilaisia kiinnostavia aiheita käsitteleviä seminaareja. Lauantaina 22.8. on lasten ja perheiden oma juhla. Lauantaina kuullaan myös toiminnanjohtaja Lauri Vartiaisen linjapuhe, jossa käsitellään Raamattuopiston nykytilannetta ja luodaan katse tulevaan. Sunnuntaina vietetään juhlajumalanpalvelus ja siunataan uudet vastuunkantajat työhön.

Raamattuopiston pihassa ei ole tänä vuonna juhlatelttaa. Syventymispäivien tilaisuudet välitetään kirkkosalista Raamattuopiston luokkiin ja kotikatsomoihin. Tilaisuudet näkyvät Raamattuopiston nettisivujen kautta, ja osa niistä kuullaan Radio Dein aalloilla. Kauniaisiin saapuvia kehotetaan ottamaan mukaan omat eväät. Paikan päällä myydään kuitenkin pikkupurtavaa.

Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti innostaa ihmisiä kaikkialla oman yhteisen juhlaviikon järjestämiseen olohuoneissa ja pihaterasseilla. Hän antaa myös reseptin ”HSP-kotikekkereiden” järjestämiseen.

- Seurataan yhdessä Syventymispäivien ohjelmaa ”kotistudiossa”, tavataan ystäviä, lauletaan, rukoillaan ja kahvitellaan. Esimerkiksi nyyttäriperiaatteella. Voidaan myös kiertää vuorotellen eri kodeissa Syventymispäivien aikana, Kortelahti ehdottaa.

- Nyt ei pidä jäädä odottamaan eri kehotusta järjestäytyä, vaan saa lähteä liikkeelle itse, soitella toinen toiselleen ja informoida sitten aluejohtajaa syntyneistä kotikatsomoista.

Kortelahti jatkaa, että mikäli pandemiatilanne ja sää sallivat, Raamattuopiston kurssikeskukseen Kellonkartanoon perustetaan oma ohjelmanseuraamispaikka (teltta).

Lauri Vartiainen kommentoi Syventymispäivien teemaa sanomalla, että ”elämä on aina lahjaa”.

- Jokaisen ihmisen elämä on Jumalalta saatu, tärkeä ja ihmeellinen. Meidät on kutsuttu elämään kaikki päivämme Jumalan kanssa, Vartiainen sanoo. Hän jatkaa, että varsinainen Elämä on itse Jeesus Kristus.

- Jeesus sanoo olevansa ”Tie, Totuus ja Elämä.” Ja hän todella on ihmeellinen. Hän on kaiken kiitoksemme ja palvontamme arvoinen. Hänen nimessään tulemme koolle.

Suomen hallitus ei toistaiseksi ole päättänyt elokuussa järjestettävien tapahtumien kokoontumisrajoituksista. Siksi Hengelliset syventymispäivät varaudutaan tarvittaessa järjestämään kokonaan verkossa. Ajankohtainen tieto aiheesta päivitetään näille sivuille. Syventymispäivien ohjelmaan voit tutustua täällä.